Σωματείο Σελέκτ Σέρβις: Από το Σικάγο στην Καισαριανή, ζήτω η 1ηΜάη και η πάλη η ταξική!

FacebookTwitterGoogle+Share

Τιμά με την εργατική Πρωτομαγιά, στο Σικάγο το 1886, όπου η εργατική τάξη κατάφερε να κερδίσει το 8ωρο. Τιμάμε τις αιματοβαμμένες Πρωτομαγιές στη χώρα μας, στον Πειραιά το 1923,στη Θεσσαλονίκη το 1936, στην Καισαριανή το 1944. Περήφανα κρατάμε τη συνέχεια στον αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα, δίνοντας τη δική μας μάχη για ΣΣΕ με συγκροτημένα δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, μετά και την εμβληματική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα το 2020 που «έσπασε» τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ με πρόσχημα την πανδημία και έκανε το γύρο του κόσμου.

Γνωρίζουμε καλά πως τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με αγώνες, αυτό επιβεβαιώνει η ιστορία του εργατικού κινήματος, αυτό επιβεβαιώνεται και σήμερα όπου οι εργαζόμενοι έχουν καταφέρει να αποσπάσουν κατακτήσεις..! Έτσι και η φετινή Πρωτομαγιά, δεν είναι μία εθιμοτυπική «γιορτή», αλλά συνδέει τους αγώνες του χθες με τους αγώνες του σήμερα και δείχνει το δρόμο για τους αγώνες του αύριο.

Τα  αιτήματα παραμένουν κοινά, αφού όπως και τότε, έτσι και σήμερα για τα κέρδη των αφεντικών- των μονοπωλιακών ομίλων, σκοτώνονται οι λαοί στον άδικο πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα στην Ουκρανία, με την ενεργή εμπλοκή της χώρας μας τόσο με αποστολή πολεμικού υλικού όσο και ως ορμητήριο για τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών. Σκοτώνονται οι εργάτες από την έλλειψη μέσων προστασίας της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αφού αυτά αποτελούν κόστος για τους εργοδότες. Σακατευόμαστε από τη δουλειά, με επαγγελματικές ασθένειες και μικροατυχήματα λόγω της έντασης της δουλειάς και της πολυαπασχόλησης. Καθημερινά πεθαίνουν συνάνθρωποί μας με την εξέλιξη της πανδημίας και τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «σφυρίξει τη λήξη» της ενόψει τουριστικής σεζόν με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των εργαζομένων και συνολικά του λαού.

Η 1ηΜάη είναι απεργία δεν είναι αργία- παλεύει η εργατιά…!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ήδη βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής σεζόν και οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό σε όλα τα πόστα έχουν σαν αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας μας. Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της εταιρείας ετοιμάζεται για ανακαινίσεις σε κάποια καταστήματα αλλά και στο άνοιγμα των υπόλοιπων καταστημάτων με το άνοιγμα του satellite όσο ακόμα τα κενά από εργαζόμενους στα ήδη ανοιχτά μαγαζιά είναι μεγάλα, ενώ από την αρχή του Μάη η πληρότητα στα καταστήματα των τραπεζοκαθισμάτων επιστρέφει στο 100%.

Παράλληλα, οι λογαριασμοί του ρεύματος μας προκαλούν «ηλεκτροσόκ» ενώ τα κυβερνητικά μέτρα για την επιδότηση καυσίμων απλά φτάνουν για ένα «γέμισμα» ενώ η αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοινώθηκε, εξανεμίζεται με την ακρίβεια να έχει φτάσει «στο θεό». 

Δεν το βάζουμε κάτω! Οργανωνόμαστε και περνάμε στην αντεπίθεση.

  • Εδώ και τώρα να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις σε όλα τα πόστα και τις ειδικότητες.
  • Να υπογραφεί επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, καθορισμένες ειδικότητες και συγκροτημένα δικαιώματα, με βάση το σχέδιο που έχουμε ήδη καταθέσει.
  • Κατάργηση των φόρων στο ρεύμα, το φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση των τιμών και τιμή πλαφόν στα βασικά είδη, την ενέργεια, τα καύσιμα. Διαγραφή χρεών- κανένα εργατικό λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα!
  • Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, αφού αξιοποιούνται για τους μακελάρηδες των λαών ενώ παράλληλα κάνουν το λαό μας στόχο. Κανένας στρατιώτης, αξιωματικός σε αποστολές εκτός συνόρων.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας στους χώρους δουλειάς.

Συμμετέχουμε στην απεργία την Κυριακή 1η Μάη και καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10.30 στο Σύνταγμα, στο Λαύριο (πλ. Μεταλλωρύχων) και στον Πειραιά (πλ. Καραϊσκάκη).